Psihoterapie individuala

Factorul biologic și folosirea medicamentelor

AddThis Social Bookmark Button

Unii practicanți ai unor tipuri de terapie se opun în general modelului medical al psihoterapiei, cu excepția câtorva cazuri mai puțin obișnuite. Aceste terapii consideră că anxietatea și alte probleme emoționale sunt însușite în totalitate sau condiționate. Terapia cognitiv-comportamentală, deși pune accentul asupra atitudinii constructive și consideră că oamenii își construiesc singuri situațiile de criză și că pot așadar, prin activitate susținută, să-și reconstruiască sistemul cognitiv, emoțional și de acțiune, susține, de asemenea, că ei sunt predispuși biologic să acționeze astfel. Într-adevăr, ei își însușesc multe dintre sentimentele, gândurile și acțiunile disfuncționale, dar nu uită că sunt născuți să fie sugestionabili, predispuși la învățare și condiționabili.

Citeşte mai mult: Factorul biologic și folosirea medicamentelor

 

Teama de succes

AddThis Social Bookmark Button

"Eu nu vreau sa reusesc!" Aproape nimeni nu s-ar putea imagina pe sine insusi rostind aceste cuvinte. Totusi teama de reusita se poate strecura discret, dar sigur in mintea noastra si uneori ne poate conduce pe drumul bizar al autosabotarii.

Succesul este un concept complex. Desi ne ofera o satisfactie imensa din punct de vedere emotional, social si adesea material sau financiar, vine si cu o serie de 'complicatii'. Iata cateva dintre ele:

Citeşte mai mult: Teama de succes

   

Avantajul reciproc (win-win)

AddThis Social Bookmark Button

Fiecare dintre noi negociază în fiecare zi din viață. Chiar dacă nu este vorba despre negocieri care să ducă la reconstrucția unei națiuni sau a unei culturi, este vorba despre discuții cotidiene, banale, în care una dintre persoane dorește un lucru, iar cealaltă un altul (de ex., cine va scoate câinele la plimbare, cine va face cumpărăturile, cine va pregăti cina sau va lua copiii de la școală). Aspectul cel mai important este cum anume putem purta aceste negocieri într-un mod cât mai eficient. Nu de puține ori oamenii au o abordare agresivă, dar ineficientă, care poate naște frustrări de o parte sau de alta sau chiar de ambele părți.

Citeşte mai mult: Avantajul reciproc (win-win)

   

Anxietatea - Musafirul din mintea mea.

AddThis Social Bookmark Button

... a aparut din senin. Cel putin asa am crezut. Fusese, ce e drept, o perioada foarte grea la serviciu, dar imi spuneam ca trebie sa fiu tare. Eram pe drum spre casa cand am avut primul atac de panica. Pentru cateva momente inspaimantatoare am crezut ca viata mea s-a terminat. De atunci a ramas cu mine... un musafir in mintea mea.

Citeşte mai mult: Anxietatea - Musafirul din mintea mea.

   

De ce psihoterapia poate sa ajute pe oricine

AddThis Social Bookmark Button

Miturile conform carora doar pesoane cu dezechilibre emotionale mari au nevoie de psihoterapie incep incet, incet sa se spulbere. Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la servicii psihologice pentru simplul dar importantul motiv ca doresc sa aiba grija de ele. Totusi, destul de multe prejudecati inca exista si cred ca daca le abordam deschis si constant, mai multa lume va beneficia de pe urma psihoterapiei si la nivel de comunitate vom deveni mai maturi si mai sanatosi. De aceea, in randurile care urmeaza, voi expune principalele motive pentru care terapia sau dezvoltarea personala poate sa foloseasca oricui.

Citeşte mai mult: De ce psihoterapia poate sa ajute pe oricine

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Simona Chiriluta - 0736.632.542
simona.chiriluta@psihosolutii.ro

Roxana Petruş - 0757.381.077 
roxana.petrus@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0736.632.545
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 2681591

Utilizatori online

Avem 15 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+