Psihoterapie - Psihosolutii.ro

Îngrijorează-te eficient

AddThis Social Bookmark Button

Foarte multe persoane consideră că îngrijorarea este o reacție firească în fața anumitor situații cu care se confruntă. În realitate, depinde foarte mult tipul de îngrijorare la care ne referim atunci când vorbim de atingerea anumitor obiective sau pur și simplu atunci când vrem să ne păstrăm o stare de echilibru într-o anumită situație stresantă.

Unele îngrijorări sunt productive (de ex., înainte de a porni într-o călătorie mai lungă este util să ne gândim că este bine să avem la noi o hartă și rezervorul plin). Îngrijorarea productivă este îngrijorarea care ne ajută să rezolvăm problemele și care duce la o acțiune pe care o putem face chiar acum. Îngrijorarea neproductivă generează o mulțime de întrebări de tipul: „Dar dacă...”, ce nu duc la nicio acțiune practică concretă. Acest tip de îngrijorare se bazează pe trei convingeri: (1) „Dacă am o îngrijorare, atunci este importantă și trebuie să mă țin de ea”, (2) „Dacă am o îngrijorare, atunci trebuie să identific toate soluțiile posibile” și (3) „Nu pot accepta incertitudinea”.

Citeşte mai mult: Îngrijorează-te eficient

 

Călătoriile, drumurile care duc în primul rând spre sine

AddThis Social Bookmark Button

Ceea ce am intuit cu toţii probabil destul de devreme în viaţă, când am experimentat primele călătorii fie în familie, fie alături de colegi sau prieteni, şi anume faptul că acestea au beneficii semnificative asupra dezvoltării noastre sociale, psihologice, fiziologice și emoționale, este în prezent susţinut de o vastă literatură ştiinţifică.

Filozoful contemporan Allain de Botton consideră că plăcerea pe care o resimţim atunci când călătorim depinde, în mare măsură, de mentalitatea pe care o avem în acest context şi nu de destinaţia aleasă.

Citeşte mai mult: Călătoriile, drumurile care duc în primul rând spre sine

   

Cum atragem ceea ce așteptăm să se întâmple

AddThis Social Bookmark Button

Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești dimineața și să știi pur și simplu că va fi o zi proastă? Genul acela de zi în care parcă nimic nu decurge conform planului, iar orice ar putea merge prost chiar merge prost. Astfel de zile sunt pe cât de frustrante, pe atât de enigmatice, deoarece ne fac să credem că evenimentele negative ni se întâmplă în mod inexplicabil și că suntem doar niște recipienți pasivi ai negativității înconjurătoare.

Citeşte mai mult: Cum atragem ceea ce așteptăm să se întâmple

   

Ce nu știi despre odihnă? - Tipuri de odihnă de care avem nevoie cu toții

AddThis Social Bookmark Button

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți lipsit de energie și te-ai gândit că dormind mai mult vei rezolva problema, dar cu toate astea să te simți la fel de obosit sau epuizat și după ce ai dormit mai mult? Dacă da, uite de ce: somnul și odihna sunt două lucruri diferite. Majoritatea oamenilor cred că odihna înseamnă somn. Ajungem să ne trăim viața crezând că suntem odihniti pentru că am dormit destul când de fapt s-ar putea ca nu somnul să fie ce ne lipsește. În realitate ne pot lipsi alte tipuri de odihnă care sunt la fel de esențiale ca și somnul. Rezultatul constă într-o societate care e setată să aibă cât mai multe realizări, cu oboseală cronică, mai mereu în prag de burnout. Suferim de un deficit de odihnă pentru că nu înțelegem cu adevărat cum să obținem odihna pe care ne-o dorim atât de mult.

Citeşte mai mult: Ce nu știi despre odihnă? - Tipuri de odihnă de care avem nevoie cu toții

   

Ce putem face pentru a ţine stresul sub control?

AddThis Social Bookmark Button

În zilele noastre, stresul reprezintă o constantă în viaţa multora dintre noi, chiar dacă nu considerăm cu toţii aceleaşi lucruri ca fiind stresante; intensitatea şi durata stresului pe care îl resimţim depinde de factori diverşi precum personalitatea noastră sau suportul social pe care îl primim.

Stresul reprezintă un răspuns natural al corpului nostru la confruntarea cu un stresor care ne poate cauza distres fizic, emoţional sau poate genera sentimentul de a fi sub presiune. Chiar dacă este foarte neplăcut atunci când îl experimentăm, acesta s-a dovedit a fi o necesitate de-a lungul dezvoltării noastre.

Citeşte mai mult: Ce putem face pentru a ţine stresul sub control?

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro
FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3315476

Utilizatori online

Avem 15 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+