Psihoterapie - Psihosolutii.ro

Cum să-ți identifici mai bine nevoile

AddThis Social Bookmark Button

De multe ori ne putem simți stresați, furioși sau deprimați, fără să ne dăm seama că în spatele acestor emoții se află nevoi neîndeplinite. Majoritatea dintre noi ne gândim doar că nu vrem să ne mai simțim așa, însă este mai greu să punem punctul pe i și să exprimăm exact de ce anume avem nevoie. Și este de înțeles: „limbajul nevoilor nu a fost încurajat, învățat și exersat de când suntem mici, iar acum poate fi dificil să îl înțelegem și practicăm. Tot mai multă lume cu care lucrez îmi spune cât le-ar fi fost de util ca ceea ce discutăm în terapie să fi învățat de mici din familie, de la școală, să fi avut acces la psihoeducație la o vârstă mai fragedă. Partea bună este că niciodată nu e prea târziu să învățați să vă identificați nevoile, iar sugestiile de mai jos sper să vă ajute în acest sens.

Citeşte mai mult: Cum să-ți identifici mai bine nevoile

 

Poate un cuplu să supraviețuiască infidelității?

AddThis Social Bookmark Button

Deși e o întrebare provocatoare, cărora mulți nu i-ar putea răspunde sau ar face-o într-un mod negativ, a fost dezbătută în numeroase articole de specialitate și cărți din domeniul psihologiei. Psihologii care  tratează cupluri cu probleme de zeci de ani, răspund afirmativ la această întrebare, dar cu condiția ca fiecare partener să fie dispus să privească cu sinceritate în sine și în celălalt și să dobândească și capacitatea de a depăși această criză.

Citeşte mai mult: Poate un cuplu să supraviețuiască infidelității?

   

O viață plină de însemnătate

AddThis Social Bookmark Button

Studiile ne arata ca cu cat alergam mai mult dupa fericire, cu atat suntem mai nefericiti. Oare de ce se intampla asta?

Desi putem avea multe momente de fericire, multi dintre noi ajungem sa ne intrebam la un moment dat: Care este scopul vietii? Alergand dupa acel moment de fericire, incercand sa il prelungim cat mai mult, ne dam seama totusi ca ne lipsește ceva. Acel ceva este de fapt însemnătatea sau sensul vieții noastre.

Care este așadar diferența între a fi fericit și a da sens vieții noastre? Fericirea este o trăire de moment, adeseori legată de confort, reușită, împlinire, pe când sensul sau însemnătatea vieții derivă din apartenența la și servirea unui ideal mai presus de noi.

Citeşte mai mult: O viață plină de însemnătate

   

De ce expunerea în anxietate este o oportunitate și nu o corvoadă

AddThis Social Bookmark Button

Lucrez în cabinet cu zeci de clienți care își doresc să își învingă stări emoționale negative, să trăiască mai bine, să aibă stabilitate și să poată să se bucure de viață. Fie că este vorba despre teama de a pleca departe de casă, de a merge cu mijloace de transport în comun sau de a profita de oportunități, cum ar fi o slujba nouă sau o relație nouă, fiecare dintre aceste persoane are o istorie personală cu frica și cu ce înseamnă să trăiești fără frică.

În acest articol îmi propun să discut despre câteva lucruri pe care le-am înțeles în munca mea cu stările de anxietate și despre câteva strategii pentru că expunerea în anxietate să nu mai pară ceva insurmontabil.

Citeşte mai mult: De ce expunerea în anxietate este o oportunitate și nu o corvoadă

   

Ce este somatizarea?

AddThis Social Bookmark Button

În mod frecvent mi se întâmplă să fiu întrebată, mai ales de către cei care se confruntă cu probleme de anxietate, ce este somatizarea și cum este posibilă apariția și persistența unei game largi de simptome fizice chinuitoare în corp, care nu este explicată de nicio condiție medicală. Multora le este aproape imposibil, cel puțin la început, să înțeleagă legătura dintre ce se întâmplă în mintea lor și modificările fizice din corp. Tocmai din acest motiv, m-am gândit să tratez această temă în articolul de față, pentru a aduce câteva clarificări importante.

Citeşte mai mult: Ce este somatizarea?

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

 

 

FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3037951

Utilizatori online

Avem 14 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+