Psihoterapia copilului

Cum pot parintii plecati din tara sa rezolve problemele cu copiii

AddThis Social Bookmark Button

Fenomenul migrarii in tarile mai bine dezvoltate decat Romania este deja o realitate a societatii romanesti. Dificultatile financiare si dorinta dupa o viata mai buna au condus la decizii nu tocmai usor de luat si cu consecinte pe termen lung. In tot acest context, cel care pleaca cat si familia acestuia, trec prin schimbari importante.

Dupa cum bine stim, in marea majoritate a cazurilor, unul dintre parinti pleaca pentru a "deschide drumul" inainte de a muta intreaga familie sau pleaca temporar pentru a trimite bani acasa. Ce facem insa cu copiii? Ii luam cu noi, ii lasam acasa? Cum vor evolua ramanand acasa? Cum se vor acomoda cu noua tara? Cum se vor adapta cand ne vom intoarce?

In cazul in care copiii raman acasa, este bine de stiut ca relatia cu parintele plecat trebuie sa continue cu constanta. Stim deja ca doar a trimite bani nu este suficient pentru ei. Copiii trebuie sa resimta mereu ca sunt iubiti si acceptati. De la convorbirile zilnice prin telefon si internet, la vizitele dese si vacantele petrecute impreuna. Oricum ar fi, timpul in care copilul e separat de parintele plecat nu trebuie sa fie prea indelungat. Altfel, copilul se simte abandonat iar mintea lui "pricepe" ca nu este o prioritate pentru parintii lui. Care sunt semnele acestui sentiment de abandon? Deteriorarea conduitei scolare, tulburari de atentie, indiferenta, apatie, incapatanare, comportamente agresive, lipsa de perspectiva. Cand acestea apar trebuie sa cautam ajutor de specialitate fara a amana!

Citeşte mai mult: Cum pot parintii plecati din tara sa rezolve problemele cu copiii

 

De ce nu asculta copilul?

AddThis Social Bookmark Button

Multi dintre noi parintii, ajunsi deseori la capatul puterilor si la limita rabdarii, ne punem intrebarea de ce nu ne asculta copilul. Am gresit cu ceva? O avea copilul meu vreo problema?
Adesea gasim cauzele in tot felul de aspecte, mai mult sau mai putin relevante, fara insa a reusi sa schimbam ceva in mod semnificativ. Incercam tot felul de solutii, intrebam prietenii, profesorii, pedepsim, rasplatim si totusi, fara schimbare.

Citeşte mai mult: De ce nu asculta copilul?

   

Efectele migrarii asupra familiilor - O abordare psihologica

AddThis Social Bookmark Button

Emigrarea reprezinta un fenomen cu care tara noastra se confrunta masiv in ultimii ani, ceea ce determina transformari majore la nivelul psihicului, cu repercursiuni care se manifesta si asupra familiei emigrantului. In prezent, un numar din ce in ce mai mare de indivizi se deplaseaza in afara tarii, iar o parte din acestia revin in tara de origine. Adaptarea la noua cultura, presupune o serie de schimbari majore, urmate de un interval de intrare in rutine si acomodare, care dureaza aproximativ 6 luni, iar succesiunea de etape se repeta si la intoarcerea acasa, cand individul este nevoit sa se reacomodeze la cultura de origine. Procesul de constructie a unei noi identitati este similar cu cel parcurs de individ la iesirea din adolescenta si intrarea in viata adulta, ceea ce presupune o forma de soc al identitatii. 

Citeşte mai mult: Efectele migrarii asupra familiilor - O abordare psihologica

   

Efectele migrarii si adaptarea copiilor - o abordare psihologica

AddThis Social Bookmark Button

Emigrarea reprezinta un fenomen cu care tara noastra se confrunta masiv in ultimii ani, ceea ce determina transformari majore la nivelul psihicului, cu repercursiuni care se manifesta si asupra familiei celui care migreaza. Impactul social al migratiei persoanelor asupra membrilor de familie este deosebit de puternic, mai ales in situatia in care perioada de separare este indelungata. Copiii separati de parintii care au emigrat din motive economice, pot dezvolta diferite forme de tulburari psihosomatice, dificultati de integrare in colectivul de la scoala sau in comunitate, atacuri de panica, somatizari, fobii, ceea ce se poate intampla si in cazul parintilor, dar pe o scala mai redusa.

Citeşte mai mult: Efectele migrarii si adaptarea copiilor - o abordare psihologica

   

Anxietatea de separare la copii

AddThis Social Bookmark Button

Anxietatea de separare este o tulburare care se manifestă printr-un sentiment de frică excesivă care apare la separarea reală sau imaginară a copilului de o persoană semnificativă de care este atașată emoțional, de obicei de unul dintre părinţii săi. Se manifestă de asemenea și ca o teamă intensă, care apare la copiii ce se confruntă cu situații noi în momentul în care nu sunt alături de ei persoanele cu care se simt în siguranţă (de regulă, mama).

Citeşte mai mult: Anxietatea de separare la copii

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro
FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3343063

Utilizatori online

Avem 7 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+