Cum ajungi amanta si cum poti scapa – parerea psihologului

AddThis Social Bookmark Button

 

Cum ajunge o femeie sa devina amanta?

Aproape nicio femeie nu-si propune sa fie "cealalta femeie", in schimb aproape toate femeile au nevoia de a se simti iubite. In momentul in care o femeie duce lipsa de iubire ea devine o posibila "victima", in sensul in care dezvolta a anumita vulnerabilitate care pregateste terenul pentru avansurile unui barbat. Daca acel barbat este insurat va conta mai putin atunci cand deja exista unele sentimente. Asa se poate infiripa o aventura care sa duca chiar si la o relatie serioasa. Iubirea include si proiectia in viitor langa persoana iubita, astfel incat se naste speranta ca vor fi candva impreuna. Aceasta speranta poate mentine relatia activa, in ciuda casniciei amantului.

 

Rolul iubirii intr-o relatie dificila

Aproape nimeni nu face ceva fara sa aiba beneficii, chiar daca sunt mici sau inconstiente. Cel mai important motiv pentru a trai este iubirea, astfel incat el este suficient pentru ca unele persoane sa-si incalce convingeri si principii pe care le au de cand se stiu.


Cum putem scapa de o relatie bolnava

Nu este usor sa iesi dintr-o relatie atata timp cat mai exista iubire. E important sa facem o lista cu ceea ce ne dorim de la o relatie (timp petrecut impreuna, inclusiv de sarbatori; atentie mai multa, copii; o casa; un viitor clasic, in care imbatranim impreuna. Urmatorul pas ar fi sa dam un termen pentru ca aceasta relatie sa avanseze si sa ne poata oferi aceste dorinte (o luna, 3 luni, un an etc.). In cazul in care nu se poate, ar fi indicat sa ne rupem complet de partener, sa ne pregatim emotional pentru o suferinta care in medie dureaza 3 luni si sa ne dam voie sa intram intr-o relatie cu o alta persoana. Nu este usor, dar se poate. Bine ar fi sa apelam si la indrumarea unui psihoterapeut care practica psihoterapie cognitiv-comportamentala, ca sa primim toate indicatiile care ne grabesc procesul de reechilibrare.


Daca nu locuiti in Bucuresti sau va este greu sa ajungeti la cabinet, va puteti inscrie in aplicatia online www.gandestesanatos.roaici inscrierea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite si ele va pot ajuta sa intelegeti mai bine de ce apar dificultati in comunicare si veti invata impreuna cu psihoterapeutul dvs cum sa le faceti fata cat mai bine si sa reusiti sa va bucurati de relatiile dvs sociale cat mai mult!


Psiholog Gabriel Dinu
Tel.: 0724.306.188
Mail: gabriel.dinu@psihosolutii.ro
www.psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro

 

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro
FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3291875

Utilizatori online

Avem 24 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+