Poluţiile nocturne sau Ejacularea în somn

AddThis Social Bookmark Button

Ce sunt poluţiile nocturne/ „visurile umede” şi cum se manifestă?

De regulă, puluţiile nocturne apar la pubertate.  În acestă perioadă, tinerii se trezesc  din somn deseori cu “pete de lichid” provenite de la organele lor genitale, pe cerceaful pe care dorm.

Cum  se manifestă ejacularea în somn?

La pubertate, organele genitale se pun in funcţiune şi activitatea lor este crescută. Ca şi consecinţă a acestei activităţi crescute a organelor genitale, apare şi  producţia crescută de spermă, astfel încât o parte din spermă acumulată, este firesc să fie ejaculată în timpul erecţiilor nocturne. Băieţii tineri după ce au inceput pubertatea dar si barbatii in floarea varstei, au in mod regulat, de la 3 la 5 erectii pe parcursul intregii nopti, in timpul somnului. Durata lor este de in jur de 20-30 minute fiecare.
Ejacularea nocturna este un semn ca, din punct de vedere sexual, "functionezi"  sănătos, exact cum trebuie.
Tensiunea sexuală acumulată poate fi eliberată prin diferite activităţi, sperma acumulată se eliberează prin ejaculare. Atata timp cât sperma nu este ejaculată prin act sexual sau masturbare, apar aceste normale emisii nocturne de sperma. Este un fenomen cat se poate de normal, in cazul abstinentei, mai ales in perioada adolescentei care este un varf in ceea ce priveste activitatea hormonala si acumularea tensiunii sexuale, in lipsa unei descarcari (la propriu si la figurat) prin act sexual.

Care sunt cei care au  ejaculare în somn?

Ejacularea nocturnă nu este, stric, un atribut al adolescentei. Poate apare si la barbati maturi, in perioadele de abstinenţă. Orgasmul nocturn nu este, strict, un atribut al barbatilor. Femeile, al rândul lor, pot avea orgasme nocturne, cauza fiind aceeasi : lipsa unei descarcari a tensiunii sexuale acumulate. Cu alte cuvinte, şi fetele au "visuri umede", singura diferenţă fiind că nu sunt atât de ude ca ale baieţilor .

Conţinutul viselor

Visele in timpul cărora au loc aceste ejaculări nocturne sunt, de cele mai multe ori, erotice dar pot fi şi de alta natură, fără ca subiectul visului să  aibă vreo legătură cu sexul. Visurile au continut erotic mai ales daca inainte de culcare se urmareste un subiect "fierbinte" - film, publicaţie cu continut erotic. Visele nu reprezinta obligatoriu realitatea - poti visa ca esti intim cu un bărbat dar asta nu inseamna ca esti homosexual, poti visa ca esti fizic intimă cu o alta femeie dar asta nu înseamna ca esti lesbiana. Uneori visele nici nu mai sunt tinute minte, singurul aspect vizibil fiind pata de pe cearceaf, la trezire. 

Ce pot sa fac?

Cu alte cuvinte, nu este cazul să te îngrijorezi datorită ejaculărilor tale nocturne, mai ales dacă treci printr-o perioadă de abstinenţă sexuală sau dacă eşti în perioada pubertăţii şi încă nu ai viaţă sexuală regulată!
În schimb, dacă dinamica vieţii tale sexuale te nemulţumeşte şi întâmpini diverse probleme din punct de vedere sexual, ori tu ori partenerul tău de cuplu, apelaţi  cu încredere la psiholog!

Să auzim numai de bine!
Cu căldură,
Psihoterapeut Adina Demian

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro
FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3291862

Utilizatori online

Avem 24 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+