Psihoterapie individuala

Ce nu știi despre odihnă? - Tipuri de odihnă de care avem nevoie cu toții

AddThis Social Bookmark Button

Ți s-a întâmplat vreodată să te simți lipsit de energie și te-ai gândit că dormind mai mult vei rezolva problema, dar cu toate astea să te simți la fel de obosit sau epuizat și după ce ai dormit mai mult? Dacă da, uite de ce: somnul și odihna sunt două lucruri diferite. Majoritatea oamenilor cred că odihna înseamnă somn. Ajungem să ne trăim viața crezând că suntem odihniti pentru că am dormit destul când de fapt s-ar putea ca nu somnul să fie ce ne lipsește. În realitate ne pot lipsi alte tipuri de odihnă care sunt la fel de esențiale ca și somnul. Rezultatul constă într-o societate care e setată să aibă cât mai multe realizări, cu oboseală cronică, mai mereu în prag de burnout. Suferim de un deficit de odihnă pentru că nu înțelegem cu adevărat cum să obținem odihna pe care ne-o dorim atât de mult.

Citeşte mai mult: Ce nu știi despre odihnă? - Tipuri de odihnă de care avem nevoie cu toții

 

Ce putem face pentru a ţine stresul sub control?

AddThis Social Bookmark Button

În zilele noastre, stresul reprezintă o constantă în viaţa multora dintre noi, chiar dacă nu considerăm cu toţii aceleaşi lucruri ca fiind stresante; intensitatea şi durata stresului pe care îl resimţim depinde de factori diverşi precum personalitatea noastră sau suportul social pe care îl primim.

Stresul reprezintă un răspuns natural al corpului nostru la confruntarea cu un stresor care ne poate cauza distres fizic, emoţional sau poate genera sentimentul de a fi sub presiune. Chiar dacă este foarte neplăcut atunci când îl experimentăm, acesta s-a dovedit a fi o necesitate de-a lungul dezvoltării noastre.

Citeşte mai mult: Ce putem face pentru a ţine stresul sub control?

   

Cum să ne îmbrățișăm regretele

AddThis Social Bookmark Button

În călătoria vieții noastre avem de făcut o alegere - să privim înainte la ce ne așteaptă sau să privim mereu în oglinda retrovizoare. Metaforic vorbind, când suntem cuprinși de regrete, ne petrecem viața uitându-ne în oglinda retrovizoare, omițând ce se află sau ce s-ar putea afla chiar în fața noastră.

Chiar dacă o viață plină de regrete înseamnă că trăim mai mult în trecut decât în prezent, regretele în sine nu ne fac prizonierii trecutului. Regretul este o emoție universală și adaptativă, de care avem nevoie pentru a ne asuma responsabilitatea pentru acțiunile greșite și pentru a face mai bine pe viitor. Această emoție ne ghidează să luăm decizii diferite pe baza înțelepciunii pe care am acumulat-o din experiențele noastre și ne poate ajuta să ne autocorectăm.

Citeşte mai mult: Cum să ne îmbrățișăm regretele

   

De ce ne este greu să renunțăm la îngrijorare?

AddThis Social Bookmark Button

 

Una dintre emoțiile cele mai controversate ale zilelor noastre este frica. De-a lungul experienței noastre cu viața este normal din când în când să ne simțim agitați sau speriați de diferite contexte de viață: poate un discurs public, poate un examen oral, poate chiar o întâlnire neprogramată cu un urs în pădure. Toate aceste contexte favorizează instalarea fricii si a anxietății intr-un anumit dozaj funcțional.

Citeşte mai mult: De ce ne este greu să renunțăm la îngrijorare?

   

Cele mai defectuoase modalități de gestionare a îngrijorării excesive

AddThis Social Bookmark Button

În cele mai multe articole scrise până acum am încercat să ofer soluții sau să punctez bune practici referitoare la diferite teme, printre care și anxietatea sau îngrijorarea excesivă și nocivă. Pentru că de prea multe ori am observat în rândul clienților diferite modalități de gestionare a anxietății total defectuoase și ineficiente, dar în legătură cu care aceștia cred că le sunt de folos, am decis să fac o trecere în revistă a principalelor strategii care nu funcționează în realitate, explicând și de ce nu se întâmplă acest lucru.

Citeşte mai mult: Cele mai defectuoase modalități de gestionare a îngrijorării excesive

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro
FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3291912

Utilizatori online

Avem 20 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+