Costurile problemelor psihologice

AddThis Social Bookmark Button

Stiati ca?

Un raport al Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice arata ca in tara noastra aproape 190.000 de adulti si 22.000 de copii sufera de probleme diagnosticate de sanatate mentala, ceea ce inseamna peste 1% din populatia tarii. Numarul persoanelor diagnosticate in fiecare an este in continua crestere, din 30 septembrie 2014 pana in 30 septembrie 2015 inregistrandu-se 2995 de cazuri noi. Dizabilitatile mentale si psihice ocupa primul loc in topul dizabilitatilor la romani, fiind urmate de dizabilitati fizice (177.217 persoane) si dizabilitati somatice (148.531).

La nivel mondial, statisticile indica faptul ca una din patru persoane risca sa aiba o problema psihica de-a lungul vietii si ca in prezent exista aproximativ 450 de milioane de oameni care sufera de o astfel de problema, tulburarile mentale plasandu-se ca una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate in lume. Problemele psihologice afecteaza atat persoana care se confrunta cu ele, cat si familia si comunitatea. De asemenea, merita sa luam in calcul impactul asupra societatii, la nivel economic, medical si judiciar.

Costurile legate de problemele de sanatate mentala pot fi impartite in doua categorii: costuri directe care includ tratamentul acestor dificultati (psihoterapie, medicatie) si costuri indirecte care apar din cauza faptului ca nu cerem ajutor in lupta cu problemele cu care ne confruntam. Statisticile arata ca la nivel mondial aceste costuri indirecte sunt semnificativ mai mari in comparatie cu costurile de tratament si ele provin din:

• Costurile ingrijirilor folosite in regim de urgenta (chemarea ambulantei acasa, mersul in camera de garda a spitalelor). Persoanele cu probleme psihologice tind sa apeleze la servicii de urgenta in mod frecvent (in special cand vine vorba de anxietate si panica).

• Costurile cumulate ale cabinetelor medicale private. Pentru ca multe dintre simptomele problemelor psihologice sunt resimtite la nivel fizic, doctorii de familiei primesc foarte multe plangeri din partea clientilor care vin cu aceste probleme netratate. Astfel le sunt recomandate si mai multe analize si teste care sunt costisitoare. Mai mult, anumite probleme psihologice pot accentua anumite probleme medicale care presupun si mai multe consultatii, investigatii si tratamente.

• Absenteismul. Zilele pierdute de la locul de munca pot crea probleme financiare pentru angajati.

• Performanta scazuta la munca. Datorita acestor dificultati psihologice ne poate fi greu sa ne concentram, sa ne punem in practica abilitatile, sa realizam eficient sarcinile si in acest mod productivitatea scade.

• Somajul si dificultatile in gasirea unui nou loc de munca.

De multe ori pretul sedintelor de psihoterapie ii impiedica pe oameni sa apeleze la aceste servicii. Exista insa o variatie mare a costului terapiei. Unele fundatii si organizatii ofera consiliere si psihoterapie in regim gratuit, unele cabinete lucreaza in colaborare cu casa de asigurari, iar altele fac reducere din pretul sedintelor in functie de venitul persoanelor.

Atunci cand ne gandim la costurile terapiei merita sa comparam cat de multi bani cheltuim in fiecare luna sau in fiecare an pe lucrurile care ne fac sa ne simtim bine pe moment: iesiri in oras, diverse cumparaturi, haine, cadouri, vacante, cu costul investitiei in propria persoana in cadrul terapiei. Care este costul pe care il suferim daca nu apelam la un psiholog atunci cand ne este greu? Cum functioneaza viata noastra? Cat de performanti suntem la munca? Cat de bine interactionam in relatiile noastre? Cat de multi bani am putea castiga daca am reusi sa ajungem la un echilibru emotional si am putea depasi cu mai multa usurinta obstacolele care apar in viata noastra?

Daca va confruntati cu o problema psihologica va asteptam cu drag la noi. Daca nu puteti ajunge la cabinetele noastre din Bucuresti sau Cluj, intrati pe www.gandestesanatos.ro, unde inregistrarea si primele 3 sedinte-lectii sunt gratuite. Pentru mai multe detalii accesati pagina de Contact a site-ului si realizati o programare.

NOU! Accesati gratuit primele 3 sedinte-lectii ale platformei de psihoterapie si dezvoltare personala online descarcand aplicatia GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Daca doriti si interactiune cu un psiholog va puteti inregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Roxana Petrus

0757.381.077

roxana.petrus@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro

 

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

 

 

FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3011707

Utilizatori online

Avem 14 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+