Importanța rutinelor și a obiceiurilor

AddThis Social Bookmark Button

Fiecăruia dintre noi i se poate întâmpla să treacă prin momente de disconfort emoțional. Desigur, dacă starea se accentuează, este foarte important să solicităm ajutor de specialitate pentru a ne vindeca. Tratarea diverselor probleme emoționale este esențială, dar și mai important este modul în care le putem preveni prin atenția și importanța acordată rutinelor și obiceiurilor noastre. În lipsa unei îngrijiri corespunzătoare, ne putem aștepta la uzură și chiar la tulburări emoționale, ca de exemplu, la anxietate.

Problema este că această tulburare înflorește într-un sistem prost întreținut și dezechilibrat. Lipsa de somn, obiceiurile alimentare nesănătoase, excesul de cofeină și de alcool, precum și lipsa mișcării duc cel mai frecvent la neglijarea sistemului. Dacă sunt lăsate neverificate prea mult timp, obiceiurile de viață proaste duc la tensiuni emoționale și fizice puternice. La rândul lor, acestea cresc nivelul de îngrijorare, de stres și nasc sentimente de copleșire, teamă, panică și numeroase alte simptome și probleme asociate anxietății. Satisfacția pentru viață în general scade, încep să apară probleme de sănătate și, în unele cazuri, se poate instala și depresia.

Vestea bună este că, dacă avem un plan, facem eforturi și suntem dispuși să tolerăm un disconfort ușor, avem șanse să putem gestiona anxietatea și problemele asociate acesteia. Este nevoie să facem unele mici ajustări programului zilnic, care nu sunt neapărat ușoare întotdeauna. La fel ca pentru majoritatea lucrurilor pe care merită să le avem sau să le facem în viață, sunt necesare unele sacrificii și o muncă asiduă. Pentru ca lucrurile să funcționeze, este important să ne luăm un angajament față de noi. De asemenea, la fel de important este să ne luăm un angajament și față de oamenii din viața noastră la care ținem. Să nu subestimăm niciodată puterea unei promisiuni făcute celor dragi că ne vom schimba. Este o sursă importantă de motivație și perseverență. Odată ce ne-am luat angajamente, nu trebuie decât să ne ținem de treabă. În felul acesta, vom putea vedea beneficiile acestor comportamente pentru reducerea anxietății la niveluri pe care le putem gestiona.

Concluzionând, felul în care ne tratăm corpul este în strânsă legătură cu cât suntem de anxioși. Schimbările la nivelul stilului de viață sunt relativ ușor de implementat, dar este necesar să muncim și să facem sacrificii. Dacă depunem eforturi, aproape sigur se va înregistra o scădere a anxietății.

Dacă și tu te confrunti cu astfel de probleme și îți dorești să dezvolți obiceiuri de viață sănătoase, te așteptăm la cabinetele noastre din București sau Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poți accesa pagina de Contact a site-ului și să realizezi o programare.

NOU! Accesează gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Dacă dorești și interacțiune cu un psiholog te poți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Ioana Ionicioiu
0746 211 896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro
www.psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

 

 

FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 2960701

Utilizatori online

Avem 14 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+