Învinge deznădejdea!

AddThis Social Bookmark Button

Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le putem face este să ne simțim fără speranță și totuși să continuăm să mergem mai departe.

Oricui i se poate întâmpla la un moment dat să se simtă blocat și fără speranță cu privire la viitor, deoarece este nevoie într-adevăr să schimbe unele lucruri din viața sa. Ce putem face în astfel de situații?

Un mod de a aborda lipsa de speranță este să începem prin a ne întreba: unde vrem să fim? sau ce vrem să se întâmple în viața noastră?

Unii oameni ajung să creadă că nimic nu mai are rost. Dar cum s-ar putea ca totul în lume să fie fără sens? Lipsa de speranță poate părea că este globală și universală, dar în realitate aceasta este o exagerare. Dacă reușim să identificăm lucruri din viața noastră care nu sunt fără speranță, putem căpăta o perspectivă nouă și ne putem redirecționa energia.

Adesea ne simțim fără speranță cu privire la un lucru/persoană despre care credem că e absolut necesar/ă pentru fericirea noastră. În realitate nu este deloc așa. Fericirea noastră nu depinde de o anumită persoană, o anumită slujbă, o anumită realizare sau de o anumită sumă de bani în bancă. Dacă cineva consideră, de exemplu, că trebuie să fie căsătorit pentru a fi fericit, atunci nu ar fi fost niciodată fericit înainte de a-și cunoaște soțul/soția. Lumea nu este însă așa, ci există miliarde de alternative.

Un alt mod de a privi lipsa de speranță este să recunoaștem că ne-am mai simțit deznădăjduiți și înante și am greșit. Privind înapoi la viața noastră, ne putem întreba dacă am avut genul de gânduri: Nu voi mai fi niciodată fericit; Voi fi mereu singur/-ă; Nu voi avea niciodată succes. Apoi, este important să verificăm faptele. Să presupunem că ne-am spus: Nu voi mai fi niciodată fericit/-ă, dar asta a fost în urmă cu cinci ani. De-atunci, am mai zâmbit sau râs? Poate că avem impresia că lucrurile sunt fără speranță, deoarece credem că obstacolele cu care ne confruntăm într-un moment sunt prea mari pentru a le face față. Dar cu toții am trecut peste momente dificile la un moment dat în viața noastră, iar acesta este un aspect important la care merită să ne gândim și să ținem cont de faptul că deznădejdea poate fi temporară. Nu putem spune cu siguranță că nimic nu are sens decât dacă am încercat efectiv tot ce este posibil pentru a trece peste o anumită suferință.

Deznădejdea se referă întotdeauna la viitor: Nu voi fi niciodată fericit sau Întotdeauna voi fi un ratat. Referindu-ne la viitor, nu trăim în momentul prezent. Întrebarea care ne-ar ajuta este următoarea: Oare momentul prezent este fără speranță? Un exercițiu util presupune concentrarea pe respirație și observarea acesteia. Un astfel de exercițiu ne poate ajuta să ieșim din starea de deznădejde, să intrăm în momentul prezent și să trăim complet în acest moment din timp unde nu există lipsă de speranță.

Concluzionând, este important să ținem cont că previziunile nu sunt fapte. Nu se termină până când nu încercăm totul, putem face ceva pozitiv în fiecare zi, să repetăm lucrurile pozitive pentru a obține recompense și să ne reamintim că chiar dacă în unele privințe nu a mers bine, în altele putem reuși. Totul este suficient de flexibil pentru a putea progresa.

Dacă doriți să învățați să învingeți deznădejdea, vă așteptăm la cabinetele noastre din București sau Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poți accesa pagina de Contact a site-ului și să realizezi o programare.

NOU! Accesati gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Dacă doriti și interacțiune cu un psiholog va puteți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Ioana Ionicioiu
0746 211 896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro
www.psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

 

 

FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3015173

Utilizatori online

Avem 8 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+