Noi nu suntem gândurile noastre. De ce este important să ne observăm gândurile.

AddThis Social Bookmark Button

De multe ori viața noastră mentală este mult mai dinamică decât putem noi să ne dăm seama. În fiecare zi o mulțime de gânduri tranzitează mintea noastră. Unii suntem mai conștienți de prezența lor, iar alții mai puțin conștienți, însă acest lucru nu face ca gândurile să apară cu o frecvență mai redusă, ci mai degrabă le face să fie mai ușor sau mai greu de identificat și de depistat.

Dat fiind acest trafic intens de gânduri care are loc la nivelul minții noastre, este de înțeles de ce, de multe ori, nu reușim să recunoaștem cum ne afectează viața externă, cum sunt acestea responsabile pentru ceea ce noi simțim ori trăim.

Ajungem să fim atât de obișnuiți cu acest zgomot de fundal generat de gândurile noastre, încât nu ne mai întrebăm dacă conținutul lor este într-adevăr adevărat sau nu și nu de puține ori avem tendința de a ne identifica cu acest conținut, oferindu-i astfel credibilitate și ajutându-l să devină un adevăr general valabil și aplicabil în viața noastră, un conținut care în final ajunge să ne conducă viața.

Când ne raportăm la gândurile care generează emoții disfuncționale, la acele gânduri negative și iraționale, putem să spunem că ajungem să fim blocați într-un cerc vicios al propriilor gânduri negative, iar de aici este foarte greu să observăm imaginea generală, de ansamblu, și să fim conștienți de puterea pe care o exercită gândurile asupra noastră.

Pentru a scăpa din capcana gândurilor negative este bine să punem distanță între persoana noastră și gândul nostru, să înțelegem că noi nu suntem definiți de gândurile noastre, ci noi ne definim propriile gânduri.

Observarea propriilor cogniții ne ajută să înțelegem că puterea stă în mâinile minții noastre, ci nu în gândurile care se plimbă prin ea nestingherite. Procesul nu este unul ușor, în special atunci când nu avem obiceiul de a ne monitoriza propriile gânduri, însă este unul cu efect pe termen lung deoarece ne face mai conștienți de impactul pe care îl au gândurile asupra sănătății mentale și implicit asupra calității vieții noastre.

La finalul zilei, adevărul este că gândurile sunt doar gânduri, care nu au mai multă libertate de circulație decât noi le permitem.

Dacă aveți nevoie de sprijin în gestionarea gândurilor voastre, vă așteptăm la cabinetele noastre din București sau Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de Contact a site-ului și să realizați o programare.

NOU! Accesați gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GandesteSanatos din AppStore si GooglePlay. Dacă doriți și interacțiune cu un psiholog vă puteți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Larisa Paul

0737.039.446

larisa.paul@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro


FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3183644

Utilizatori online

Avem 8 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+