Cum ne controlează anxietatea

AddThis Social Bookmark Button

Atunci când vorbim despre anxietate, de multe ori spunem ca ne ține blocați în trecut și înspăimântați vis-a-vis de viitor, însă poate cea mai gravă consecință a anxietatii este aceea că ne fură prezentul.

De multe ori persoanele care suferă de anxietate sunt îngrijorate în legătură cu o mare varietate de situații sau probleme. Acestea întâmpină provocări majore în diferite segmente ale vieții cotidiene, de la îndeplinirea sarcinilor de la locul de munca și până la cele de acasă.

Spre deosebire de fobie, care se focalizează mai mult pe un anumit obiect sau situație specifică, anxietatea generalizată, după cum îi spune și numele, este difuză și pervazivă, pare constantă și chiar dacă nu este la fel de intensă ca un atac de panică, frecvența și durata simptomelor, atât mentale cât și fizice, o fac să fie dificil de suportat și chiar epuizantă.

Cei care au experimentat anxietate într-un anumit punct din viața lor sunt conștienți de acele simptome comune, precum gândurile care generează neliniște, o frecvență cardiacă mai crescută sau poate probleme în ceea ce privește somnul, însă anxietatea poate, de asemenea, să afecteze viața în moduri care pot să nu aibă nici o legătură, să nu fie relevante pentru emoțiile și gândurile anxioase.

Pe de-o parte frica și îngrijorările pot să ne facă să ne îndoim de capacitatea noastră de a face față sau a gestiona anumite situații. Mulți clienți cred că atunci când anxietatea va escalada nu vor fi capabili să se ajute singuri, își vor pierde controlul sau chiar că vor muri.

De asemenea, persoanele cu anxietate adesea își doresc să scape de aceste simptome și folosesc diverse strategii de evadare sau de evitare, iar printre cele mai răspândite strategii se numără și consumul de alcool sau substanțe, care este un ajutor la îndemână, însă este unul pe termen scurt, de aceea există o suprapunere între persoanele diagnosticate cu tulburare de anxietate generalizată și dependențe.

Calitatea vieții este una dintre cele mai afectate componente atunci când vorbim despre anxietate generalizată. Trebuie să înțelegem că a avea anxietate generalizată înseamnă simplu spus să trăiești în frică sau în nelinilte constantă, o frică ce de multe ori nu are o sursă specifică, iar acest lucru este foarte neplăcut și obositor și ne limitează în foarte multe feluri, ducând la o scădere semnificativă în ceea ce privește calitatea vieții.

Mai mult, anxietatea poate să intervină atunci când vrem să încercăm lucruri noi sau când suntem nevoiți sa ne asumăm riscuri în ceea ce privește viața personală sau chiar viața profesională sau câteodată ne împiedică să facem și lucrurile simple precum este banala ieșire din casă până la magazin. Mulți oameni cu anxietate se simt ca într-o cușcă. Ei văd lucruri pe care ar vrea sa le facă în viața lor, dar anxietatea îi împiedică din a le încerca, iar acest lucru, ca și o consecință pe termen lung, ne poate afecta capacitatea de a ne dezvolta la potențial maxim.

Ca și concluzie, dacă anxietatea ne afectează negativ funcționarea și efectele ei se resimt în toate ariile vieții noastre e timpul să căutăm ajutorul unui specialist, deoarece cu ajutor este mai ușor să privim în față anxietatea cu toate consecințele ei și să ne recăpătăm controlul asupra propriei vieți.

Te așteptăm cu drag la cabinetele noastre din București sau Cluj. În caz că nu poți ajunge, intră pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poți accesa pagina de Contact a site-ului și poți realiza o programare.

NOU! Accesează gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GândeșteSănătos din AppStore și GooglePlay. Dacă dorești și interacțiune cu un psiholog te poți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psihoterapeut Larisa Paul

0737.039.446

larisa.paul@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro


FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3242269

Utilizatori online

Avem 12 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+