Cel mai simplu lucru pe care îl poți face acum pentru a-ți recâștiga starea de bine

AddThis Social Bookmark Button

Cum ar fi dacă ți-aș spune că e ceva ce poți face chiar în acest moment pentru mintea ta, pentru a-ți îmbunătăți dispoziția și capacitatea de concentrare, memoria și nivelul de energie?  Dar și că acest lucru are un efect pe termen lung și te poate proteja de depresie, Alzheimer sau demență. Ai face-o? Citește în continuare dacă vrei să afli cum poți face asta începând de azi din confortul propriei case.

Este vorba despre… mișcarea fizică.

Mișcarea fizică este unul din lucrurile cele mai transformatoare pe care le poți face pentru mintea ta chiar acum.

De ce să faci mișcare?

- În primul rând are efecte imediate asupra creierului tău. Un singur antrenament îți va crește nivelul de serotonină, noradrenalină și dopamine, care au efect asupra dispoziției tale. Sportul schimbă circuitele în creier (mintea ta produce noi celule nervoase) și îmbunătățește claritatea mentală și îți dă un nivel mai mare de energie. Ceea ce îl face eficient în reducerea simptomelor de anxietate și depresie.

- Te ajută la îmbunătățirea atenției.

- Îți protejează creierul. Gândește-te la creierul tău ca la un muschi pe care îl antrenezi prin mișcare. Astfel vei avea un creier puternic.

- Scade nivelul de stres. Participanții la mai multe studii care au avut o zi foarte stresantă și au făcut sport au raportat niveluri de stres mult mai mici pe perioada zilei. Alte studii au arătat că persoanele care practică regulat o formă de sport au o rezistență la factorii de stres mult mai mare decât persoanele sedentare. Exercițiile cardio (de exemplu, joggingul) sunt mai eficiente în reducerea simptomelor de stres.

- Este eficientă în reducere simptomelor de anxietate și depresie.

- Sportul are capacitatea de a ajunge în mușchii inimii și cu cât acest mușchi e mai antrenat, el devine mai puternic și cu atât te vei simți mai liniștit.

Un lucru interesant cu privire la sport e că te ține energic pe tot parcursul zilei, dar seara te ajută să te liniștești. Practic funcționează ca un somnifer natural.

E important să faci sport zilnic sau măcar o dată la 2 zile. Poți să faci orice fel de mișcare, de la o plimbare în mod alert, la a te juca badminton cu prietenii în parc.

Sportul e un miracol, așa că te încurajez să îl practici cât mai des!

Sper ca aceste informaţii să te impulsioneze în cazul în care încă nu faci sport în mod regulat, iar dacă ți se pare dificil să-l introduce în rutina ta zilnică si crezi că te-ar ajuta puțin ajutor din partea psihologului, te așteptăm cu drag la cabinetele noastre din București sau Cluj. În caz că nu poți ajunge, intră pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poți accesa pagina de Contact a site-ului și poți realiza o programare.

NOU! Accesează gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GandesteSanatos din AppStore și GooglePlay. Dacă dorești și interacțiune cu un psiholog te poți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psihoterapeut Andreea Șandru

0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro
www.psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro


FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3242397

Utilizatori online

Avem 22 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+