Trei factori care te vor ajuta să te vindeci de anxietate

AddThis Social Bookmark Button

Orice persoană care suferă de anxietate spune că vrea să scape de stările chinuitoare cât de repede, dacă se poate chiar de ieri! Alături de clienții mei am putut să observ anumiți factori care grăbesc procesul de vindecare, iar alții care îl împiedică.

Iată trei elemente care te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit cât mai repede:

1. Răbdarea. Procesul de vindecare a anxietății necesită schimbarea modalităților iraționale de gândire. Acestea au fost acumulate în ani de zile și repetate involuntar în gândul tău zilnic, cel mai probabil. Ca urmare, mintea nu va avea cum să asimileze în doar câteva zile idei și comportamente diferite. Pe unele poate le va accepta mai ușor, dar pe altele le va percepe ca fiind riscante. Ideea că "trebuie să te simți bine repede" este un gând irațional care te încurcă și chiar îți poate stopa vindecarea. Persoanele care acceptă procesul, trec prin etape și nu caută scurtături amăgitoare au, de fapt, un parcurs mai rapid către starea de bine.

2. Încrederea. În procesul de vindecare este important să fii dispus să încerci exercițiile și perspectiva pe care ți-o propune terapeutul, chiar dacă aceasta va însemna că vei ieși din zona de confort și că anxietatea ta se va face simțită. Probează noile idei și comportamente ca pe niște haine noi și observă ce se întâmplă. Poate la început îți par stranii și ușor incomode, dar cel mai probabil te vei simți din ce în ce mai bine. De ce este cel mai probabil ca te vei simți din ce în ce mai bine? Deoarece terapia cognitiv-comportamentală și tehnicile practicate în cadrul acesteia sunt probate și validate științific.

3. Acceptarea. Acesta este poate cel mai greu pas deoarece pare un paradox. "Am venit la psihoterapie ca sa scap de problemă, nu să o accept", îmi spunea un client. A accepta unde mă aflu acum nu înseamnă că voi rămâne mereu în acel loc, ci mai curând că deschid un dialog cu mine vis-a-vis de problema care mă supără. O privesc direct, în loc să o evit, o analizez, în loc să o resping. Îi fac loc în mintea mea, deoarece oricum este acolo. Ca sa începi să te vindeci este important să accepți că există ceva de vindecat.

În procesul tău de vindecare a anxietății te încurajez, deci, să te înarmezi cu răbdare, să ai încredere în proces, încercând și observând rezultatele și să exersezi zi de zi acceptarea.

Te așteptăm la cabinetele noastre din București sau Cluj-Napoca sau pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Poți face o programare la unul din numerele de telefon pe care le găsești la secțiunea de Contact de pe site.

NOU! Accesează gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GandesteSanatos din AppStore și GooglePlay. Dacă dorești și interacțiune cu un psiholog te poți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psiholog Sandra Voicu

0729.007.831

sandra.voicu@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro


FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3242355

Utilizatori online

Avem 14 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+