Ce este autocompasiunea și cum îți poate schimba perspectiva asupra vieții

AddThis Social Bookmark Button

Autocompasiunea se referă la a te trata pe tine însuți cu aceiași căldură, grijă și bunătate cu care îi tratezi și pe oamenii dragi din jurul tău. Autocompasiunea e o abilitate care se dezvoltă, e ca un mușchi ce necesită antrenament.

Am ales să vorbesc despre acest subiect deoarece majoritatea dintre noi avem un critic interior care ne suflă în ceafă cuvinte grele. Pe lângă asta, tindem să fim mult mai critici cu noi înșine decât suntem cu cei apropiați. De ce?

Vestea bună este că studiile ne arată că autocompasiunea e asociată cu starea de bine, cu echilibrul psihologic și cu satisfacția față de viață.

Imaginează-ți că treci printr-un moment dificil din viața ta, plin de provocări și obstacole. Ce fel de companie ți-ar plăcea să ai alături? Genul de companie care zice: “Taci și nu te mai plânge! Te alinți! Nu ai motive să te plângi, alții o duc mai rău ca tine!” sau genul de companie care îți spune cu o voce caldă: “Înțeleg că îți e greu, sunt aici să te sprijin”?

Cred că majoritatea oamenilor ar alege a doua variantă. Ne pricepem mult mai bine la a fi amabili cu ceilalți și față de noi să ne comportăm ca și în prima variantă. Imaginează-ți pentru câteva momente cum ar fi diferită viața ta dacă ai fi tu pentru tine o companie plină de autocompasiune…

Cum să practici autocompasiunea?

1. Identifică dialogul negativ pe care îl ai cu tine.

2. Rescrie acel dialog ca și cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tău.

3. Repetă pașii 1 și 2 oridecâteori este nevoie.

Sper ca aceste informaţii să te ajute să ai o viziune mai limpede asupra a cum îți poți fi singur sprijin, iar dacă ai nevoie de ajutor din partea psihologului, te așteptăm cu drag la cabinetele noastre din București sau Cluj. În caz că nu poți ajunge, intră pe www.gandestesanatos.ro, unde înregistrarea și primele 3 ședințe-lecții sunt gratuite. Pentru mai multe detalii poți accesa pagina de Contact a site-ului și poți realiza o programare.

NOU! Accesează gratuit primele 3 ședințe-lecții ale platformei de psihoterapie și dezvoltare personală online descărcând aplicația GandesteSanatos din AppStore și GooglePlay. Dacă dorești și interacțiune cu un psiholog te poți înregistra gratuit pe www.gandestesanatos.ro.

Psihoterapeut Andreea Șandru

0751.923.276

andreea.sandru@psihosolutii.ro

www.gandestesanatos.ro

www.psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro
FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3291879

Utilizatori online

Avem 18 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+