Ce este psihoterapia online

AddThis Social Bookmark Button

Foarte multi oameni se intreaba ce inseamna si in ce consta psihoterapia si consilierea psihologica online.

Cum se poate face?
Este ea eficienta?
Se poate face in cazul tuturor problemelor pentru care oamenii apeleaza la un psihoterapeut?
De ce am apela la ea?


Sa le luam pe rand. In primul rand sa discutam despre ce inseamna psihoterapia. Aceasta este un proces prin care pacientul sau clientul, in prima faza, isi intelege cauzele simptomelor pe care le are. Fara aceasta intelegere nu se poate trece la pasul urmator, care este intelegerea functionarii acestor simptome.
Dupa ce intelege si acest lucru, urmeaza interventia in sine. Aceasta interventie presupune practicarea unor exercitii si tehnici specifice, care ii permit clientului sa preia controlul asupra propriilor ganduri si emotii. Totodata, aceste tehnici reprezinta un instrument foarte eficient de iesire din criza sau de diminuare si exterminare a starilor negative profunde. Poate sa para complicat, insa in practica este mult mai simplu, plus ca psihoterapeutul adapteaza explicatiile si tehnicile la fiecare client in parte, considerand modul acestuia de gandire si experienta lui de viata.

Tocmai de aceea, la inceputul terapiei, psihoterapeutul investigheaza amanuntit viata clientului. Scopul principal al terapiei este acela de a restructura gandirea clientului, astfel incat sa nu mai aiba starile negative cu care a apelat la terapie si sa isi insuseasca instrumentele necesare unei autointerventii, atunci cand se simte rau, acest lucru permitandu-i sa devina independent de ajutorul terapeutului( apropo de intrebarile despre dependenta de terapie).
Psihoterapia online se desfasoara folosind programele Skype sau Messenger cu voce, programe ce le permit, terapeutului si clientului, sa comunice fluent si eficient.

Este nevoie ca, atat terapeutul cat si clientul, sa aiba boxe sau casti si microfon( pentru ca tocmai m-a intrebat un client ieri despre costul unui microfon, as vrea sa mentionez ca o pereche de casti cu microfon inclus costa 20-30 RON) . In functie de abilitatile si experienta terapeutului, aceasta forma de terapie poate fi la fel de eficienta ca si terapia la cabinet, fata in fata. Singura forma in care n-am practicat pana acum terapia online si nu cred ca ar fi eficienta, este psihoterapia de cuplu.

In acest caz este nevoie de prezenta celor doi in cabinet. Totodata, unele forme grave de tulburari psihice exclud folosirea terapiei online, cum este depresia majora, unde este neaparat nevoie de internare. Altfel, eficienta este foarte buna in depresii simple, anxietate cu atacuri de panica, fobii, stres, obsesii, insomnii, dependente, timiditate, probleme de comunicare, agresivitate, probleme specifice adolescentei, consilierea parintilor, etc.
Din propria experienta de peste 3 ani in psihoterapia online, pot sa spun ca motivele principale pentru care oamenii apeleaza la aceasta forma sunt lipsa timpului si distanta prea mare pana la un cabinet de psihoterapie.

Numai bine!
Psihoterapeut Gabriel Dinu
www.psihosolutii.ro
Tel.: 0724.306.188

P.S.: Primesc foarte multe mailuri cu intrebari despre cum se poate scapa de anumite probleme( anxietate, atacuri de panica, depresie etc), prin intermediul mailurilor sau al unor carti. Totodata, primesc mailuri de la persoane care sunt nemultumite de faptul ca nu port scapa de problemele pe care le au, chiar daca au citit multe carti de specialitate( cum ar fi studentii la psihologie). Cartile, mailurile, cunoasterea nu pot suplini rolul terapeutului, care iti ofera intelegere, explicatii, monitorizare, acceptare neconditionata si, foarte important, obiectivism. Pana si intemeietorul celei mai eficiente forme de psihoterapie( cea cognitiv-comportamentala), Albert Ellis, ne comunica in cartile sale ca studiul si intelegerea teoriei, plus practicarea tehnicilor si exercitiilor specifice, nu sunt suficiente( de cele mai multe ori) fara ajutorul terapeutului.

P.P.S.: Daca echilibrul psihic va este tulburat, accesati pagina de Contact a siteului si faceti o programare. Totodata, va puteti impartasi dificultatile pe forumul siteului.

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

 

 

FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3015177

Utilizatori online

Avem 13 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+