De ce sa apelezi la un psiholog?

AddThis Social Bookmark Button

Psihologia a fost mereu un subiect controversat. Până să ajung să termin facultatea credeam ca psihologul este o persoană care îmi poate rezolva toate problemele şi îmi poate citi toate gândurile. Am ajuns apoi în facultate unde am întâlnit profesori, colegi, psihologi, psihiatri, asistenţi medicali etc, oameni normali care m-au făcut să înţeleg ce poate face un psiholog. Aş putea să iau acum o definiţie pompoasă din dicţionar dar nu ştiu ce s-ar înţelege şi poate s-ar ajunge din nou la “cititul gândurilor”.


Psihologul face echipă cu tine pentru a te ajuta. Psihologul ajută şi susţine. Nu dă răspunsuri pe o tava de aur şi nici nu iţi zice ce decizii să iei in viaţa ta. Te ajuta să cunoşti situaţia, problema, resursele, limitele, soluţiile şi să poţi alege un drum. Să accepţi ceea ce nu poţi face, să ai curajul să încerci ceea ce iţi era teamă, sa fii trist fără să fii dărâmat, să-ţi fie teamă fără să fii panicat şi asa mai departe. Psihologul te acceptă aşa cum eşti, iţi este alături, te susţine, te ajuta sa iti explici ce se intampla cu tine si iti pune la dispozitie instrumentele necesare pentru a-ti depasi problemele si pentru a-ti armoniza viata

În ce situaţii poţi beneficia de consiliere psihologică sau psihoterapie? Chiar daca problemele par a fi de o natura foarte pragmatică psihoterapeutul te poate ajuta sa vezi lucrurile în perspectivă, sa le analizezi, sa generezi solutii, să pui lucrurile în balanţă astfel încât să poţi lua o decizie. Cele mai des intalnite motive pentru care se apelează la un terapeut sunt: stres, anxietate, atacuri de panica, depresii, fobii, obsesii, insomnii, dependente, timiditate, ameteli, palpitatii, ticuri, furie, agresivitate, cosmaruri, migrene, probleme in relatie, dificultati de relationare si emotionale la copii si adolescenti.

Când ai o problemă, caută, citeşte, documentează-te, cere ajutorul prietenilor şi mergi la un psiholog bun. Întreabă-i pe cei care au fost!

Psihoterapeut Roxana Niculescu

P.S.: Daca echilibrul psihic va este tulburat, accesati pagina de Contact a siteului si faceti o programare. Totodata, va puteti impartasi dificultatile pe forumul siteului.

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro


FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3039101

Utilizatori online

Avem 19 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+