Anxietatea

AddThis Social Bookmark Button

Anxietatea se caracterizează printr-o stare aproape permanentă de tensiune psihică, iritabilitate, neliniste, cateodata frica puternica, lipsă de încredere în propria persoană, incapacitate sau rezerve în asumarea unui risc, tremur, transpiratie, cefalee, senzatii de sufocare, ameteala, derealizare, senzatii de amorteli si alte simptome neurovegetative.

Teama este o emotie adaptativa, care permite omului sa se mobilizeze in caz de pericol. Teama declanseaza in corpul nostru un resort biologic care duce la secretia de adrenalina. Adrenalina este un hormon care alerteaza intreg organismul si il pregateste pentru fuga sau lupta, reactii normale in caz de pericol. Astfel, pot sa apara senzatii corporale, asa cum au fost ele descrise mai sus.


In cazul in care simtiti teama aproape zilnic si aveti descarcari de adrenalina in sange, insotite de efectele firesti dar chinuitoare, descrise mai sus, chiar daca nu sunteti intr-un pericol real sau doar va ganditi la un eveniment care urmeaza sa se intample in viitor, atunci puteti presupune ca anxietatea pe care o traiti este potential dezadaptativa, adica va poate influenta viata intr-un mod negativ.

Anxietatea poate lua diferite forme, factorul comun fiind frica si reactiile corporale produse de adrenalina.

Oamenii au o sumedenie de frici. Cele care se incadreaza in categoria tulburarilor anxioase au fost grupate in cateva categorii mari:

1.Tulburarea de panica
2.Fobiile specifice
3.Fobia sociala
4.Agorafobia
5.Tulburarea anxioasa generalizata
6.Tulburarea obsesiv-compulsiva
7.Tulburare acuta de stress
8.Tulburare de stress post-traumatic
9.Tulburare anxioasa datorata unei afectiuni medicale


Toate aceste tulburari vor fi abordate separat in viitoare articole, pentru a usura intelegerea lor.
Dupa ce am descris anxietatea, unul dintre cele mai des intalnite motive pentru care oamenii apeleaza la psiholog, o sa va intrebati daca ea se poate vindeca si cum. Vestea buna este ca se poate vindeca prin intermediul psihoterapiei si poate fi ameliorata prin intermediul medicatiei specifice, prescrisa de catre psihiatru. Va recomandam psihoterapia, deoarece aceasta ofera intelegerea in intregime a mecanismului cognitiv pe care il foloseste anxietatea si pune la dispozitie tehnicile prin care aceasta poate fi tinuta sub control si anihilata.

Psihoterapeut Gabriel Dinu

P.S.: Daca echilibrul psihic va este tulburat, accesati pagina de Contact a siteului si faceti o programare. Psihoterapia se poate face si online, asa cum am scris AICI. Totodata, va puteti impartasi dificultatile pe forumul siteului, unde puteti afla si ce cred clientii nostri despre terapie.

Daca nu locuiti in Bucuresti sau va este greu sa ajungeti la cabinet, va puteti inscrie in aplicatia online www.gandestesanatos.ro – aici inscrierea si primele 3 sedinte- lectii sunt gratuite si ele va pot ajuta sa intelegeti mai bine cum functioneaza starile de anxietate si panica in mintea si corpul uman. Veti invata impreuna cu psihoterapeutul dvs cum sa le faceti fata cat mai bine si sa reusiti sa va bucurati din ce in ce mai mult de viata.

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

Larisa Paul - 0737.039.446
larisa.paul@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Andreea Sandru - 0751.923.276
andreea.sandru@psihosolutii.ro

Raluca Listea - 0736.177.407
raluca.listea@psihosolutii.ro

Anca Nemteanu - 0744.583.945
anca.nemteanu@psihosolutii.ro
FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 3291944

Utilizatori online

Avem 21 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+