Anxietatea Generalizata

AddThis Social Bookmark Button

Anxietatea generalizata este o manifestare a grijilori, temerilor excesive in legatura cu evenimentele din viata de zi cu zi. Oamenii care sufera de anxietatea generalizata tind sa se astepte tot timpul la catastrofe si nu se pot opri sa se ingrijoreze in legatura cu sanatatea, familia, banii, etc. Adesea aceste griji sunt nerealiste sau exagerate, viata zilnica devine o grija permanenta si permanenta frica.  Anxietatea ajunge sa interfereze cu cu gandirea persoanei si cu functionarea sociala, incluzand  scoala, serviciul.

Simptomele Anxietatii Generalizate
Simptomele cognitive si somatice resimtite in tulburarea de anxietate generalizata sunt: tensiunea musculara; ingrijorarea excesiva; inflexibilitatea in gandire; oboseala accentuata; insomnii;  iritabilitate; tristete; dureri de cap; dificultati de concentrare; uscaciunea gurii; transpiratie, etc.Anxietatea are la baza o componenta de mediu, respectiv factori stresanti si traumatizanti din mediu, precum si predispozitia genetica si dezechilibrele chimice de la nivelul creierului.
Prin invatarea timpurie a unor tipare de gandire si comportamente dezadaptative sunt stimulate anumite conexiuni dintre celulele creierului, care duc apoi la modificari ale substantelor chimice. Astfel sunt intarite tiparele negative, si se creaza un cerc vicios care se auto- intretine.
Mentionam doua tipuri de nelinisti:
I. Ganduri negative cu referire la problemele actuale, spre exemplu: ganduri in legatura cu posibilitatea pierderii locului de munca, probleme financiare, ori conflictele cu colegii de la serviciu.
II. Ganduri negative cu privire la viitor, anticiparea raului, spre exemplu: posibilitatea ca un membru al familiei sa fie implicat intr-un accident grav sau eventualitatea de a fi afectat intr-o zi de o boala serioasa, fara niciun motiv anume.

Tratamentul in Anxietatea Generalizata
In cele mai multe dintre cazuri anxietatea poate fi tratata. Succesul tratamentului difera de la o persoana la alta in functie si de motivatia clientului.
Psihoterapia cognitiv-comportamentala se bazeaza pe schimbarea tiparelor  de gandire neproductive sau intruzive. Pacientul isi examineaza sentimentele si invata sa separe gandurile realiste de cele nerealiste, astfel apar emotiile adaptative si modificarea, controlarea comportamentului nedorit. Clientul invata sa se descurce in situatiile dificile, prin expunerea controlata la factorii care produc anxietate. Se mai utilizeaza si tehnicile de relaxare care ajuta persoana sa isi dezvolte capacitatea de a face fata stresului si simptomelor fizice care contribuie la anxietate.  In concluzie - nu te mai ingrijora inutil si apelaeaza cu incredere la un psiholog!
 
Cu caldura,

Psiholog Roxana Patrascu
Tel.: 0736.632.545
E-mail: roxana.patrascu@psihosolutii.ro

Contact - Programari

Gabriel Dinu - 0724.306.188
gabriel.dinu@psihosolutii.ro

Roxana Niculescu - 0722.762.805
roxana.niculescu@psihosolutii.ro

Irina Paraschiv - 0744.239.470
irina.paraschiv@psihosolutii.ro

Mihaela Stinga (Iote) - 0760.737.493
mihaela.iote@psihosolutii.ro

Alexandra Pacurar - 0751.052.008
alexandra.pacurar@psihosolutii.ro

Sandra Voicu - 0729.007.831
sandra.voicu@psihosolutii.ro

Ioana Ionicioiu - 0746.211.896
ioana.ionicioiu@psihosolutii.ro

 

 

FacebookGabriel Dinu - Radio Lynx

" Desi nu stii, in tine este psihologul perfect!"

Gabriel Dinu

Gabriel Dinu - Realizator emisiunea 'Confidential'.

Vizualizare continut

Număr afişări conţinut : 2960681

Utilizatori online

Avem 17 vizitatori online

Intreaba un psiholog

Nume:
Email:
Intrebarea dvs.:
Introduceti codul de mai sus:

Cauta in site

Abonare newsletter

Despre mersul la psiholog

Ati apelat la serviciile unui psiholog?

Psihoterapia copilului

Rasplata si pedeapsa in educatia copilului

Sunt foarte multi factori importanti in educarea unui copil. Atentia si afectiunea pe care i-o acorda parintii sunt elemente esentiale pentru o buna dezvoltare emotionala a micutilor. Ar fi bine sa mai mentionam si existenta explicatiilor pe care le dam copiilor, cat si modalitatea prin care dam aceste explicatii.
[ citeste articolul complet ]

Psihoterapie de cuplu

Probleme cu erectia si ejacularea precoce

Cele mai multe probleme sexuale ale barbatilor sunt psihogene. Foarte putine au ca si cauza dereglari fiziologice autentice. Asa stand lucrurile, am decis sa detaliez in acest articol cauzele si mecanismele de functionare ale celor mai intalnite disfunctii sexuale la barbati.
Sa abordam mai intai problemele cu erectia. [citeste articolul complet]

Tulburari psihice

Depresia si cauzele ei

Din ce in ce mai multi oameni acuza aceasta tulburare psihica.
Depresia este o tulburare afectiva care are ca si trasatura specifica tristetea profunda, stare ce persista perioade indelungate.
Cea mai serioasa forma a acestei tulburari este depresia majora. 
[ citeste articolul complet ]

Copyright © 2009 - Psihosolutii.ro - S.C.P Niculescu & Dinu. Toate drepturle rezervate. Powered by Total Web Technologies.
  Google+