adio anxietate, adio atac de panica - eu nu va mai vreau..

Moderator: admin

adio anxietate, adio atac de panica - eu nu va mai vreau..

Postby cocorici on Thu Jul 22, 2010 1:05 pm

Povestea mea nu incepe cu foarte mult timp in urma ... sa zic un an, poate doi. Sunt psiholog de meserie (ce-i drept nu psihoterapeut) si daca ar fi sa imi pun un "diagnostic" ACUM, mi-as spune "flower power" :D. Lasand gluma pentru final am sa va spun in cateva cuvinte povestea unui om care nu vedea nicio scapare si se afunda tot mai mult in anxietati si atacuri de panica... Slava Domnului ca exista internet, ca exista acest site, ca exista acest forum .
Asadar eram un om care ma confruntam cu atacuri de panica ca la carte si cu stari anxioase intense, continuu. Aveam perioade de doua saptamani cand credeam ca traiesc un atac de panica continuu si cautam toate solutiile pentru a scapa de starea aceea pe care numai cei ce o traiesc o pot "intelege". Am mers la psihiatru, am facut tratament, am terminat tratamentul, a mai trecut o vreme si pac - iar "ma panicam". Cu toata psihologia mea nu mai faceam fata nici psihic nici fizic acestei tensiuni dusa la extrem. Slabisem f tare....nu mancam aproape deloc, eram intr-un stres continuu si incepea: greutate in respiratie, ameteli crunte, transpiratii, frisoane, senzatie de sufocare si convingerea ca voi muri curand... Sincera sa fiu, acum, in timp ce scriu aceste randuri, ma bufneste rasul cand ma gandesc ca toate astea sunt doar o fila din trecutul meu si ma bucur la ideea ca, asa cum spune o persoana draga mie, "trecutul s-a prescris". :D Mi-as dori ca toti cei ce au astfel de probleme sa actioneze rapid pentru ca trece timpul. Nu-i nimic rusinos in faptul ca mergi la terapeut - din contra - eu ma laud cu asta pt ca macar eu am avut curajul sa-mi accept problema si sa fac ceva pentru a o indeparta... Citesc aici pe forum si constat ca foarte multa lume se plange de faptul ca aceasta terapie costa. Si aleg sa amane. Pacat. Sanatatea psihica si linistea interioara merita orice sacrificiu. Eu nu cred ca o persoana care are nevoie cu adevarat de terapie si isi doreste asta din tot sufletul ...nu gaseste o solutie - poate chiar impreuna cu terapeutul. Totul e sa-ti doresti suficient de mult.

Voi incheia aici pentru ca mi-as dori sa puneti acum mana pe telefon pentru a scurta drumul spre LINISTE si RELAXARE.

Promit sa revin pentru ca nu am terminat nici cu terapia si nici nu vreau sa o las pe "sa scape" prea usor. Am prea mult de invatat de la ea si nu vreau sa pierd nimic din ce-mi poate oferi.

Multumesc mult . Multumesc tuturor.
cocorici
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 08, 2010 3:03 pm

Re: adio anxietate, adio atac de panica - eu nu va mai vreau

Postby florin.gligor on Thu Aug 02, 2012 11:38 am

Hei, cocorici! Si eu am avut un episod mai scurt, ca sa zic asa, de atacuri de panica in luna Decembrie a anului tecut. M-a tinut 2 saptamani in stare de alerta maxima: tremuraturi, greata, senzatie de moarte iminenta, ca o sa fac un infarct, stop cardiac...etc etc...stii si tu, ce mai, n-are rost sa-ti readuc istoria in fata ochilor. Inainte de perioada asta, bausem timp de aprox 2 saptamani cafea si uneori energizante...Mancam foarte putin ziua la munca...Avusesem o perioada mai stresanta. Medicul psihiatru s-a prins ca e vorba de exces de cofeina. Din decembrie urmez un tratament cu medicamente combinate, preparate in farmacie si ma simt foarte bine. Va mai trebui sa iau pana in noiembrie, o doza mai redusa. Astazi la ora 15 trebuie sa stabilesc cu dl Gabriel Dinu data primei sedinte de psihoterapie. Am decis sa apelez la asta, pt ca, intre timp, am stopat tratamentul pentru 3 saptamani, sa vad ce se intampla: au revenit niste stari de anxietate, iar ideea care ma chinuie cel mai tare, e ca "eu nu o sa-mi revin:voi lua medicamente toata viata, etc". In tot acest timp am avut 2, 3 atacuri de panica destul de usoare, in deosebi noaptea. Oricum, va trebui sa continui tratamentul pana la reducerea completa a dozei, dar vreu sa-l combin cu psihoterapia, pentru a scoate din cap unele idei nefondate. Intrebarea mea pentru tine e: ce fel de medicamente ai luat?
florin.gligor
 
Posts: 1
Joined: Wed Aug 01, 2012 2:00 pm


Return to Consiliere psihologica si psihoterapie individuala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest