Page 1 of 1

De ce cred ca functioneaza psihoterapia

PostPosted: Sat Mar 24, 2012 5:27 pm
by AnaEM
De cele mai multe ori cred ca nu suntem in stare sa recunoastem ca avem nevoie de psihoterapie. Cel putin asta a fost cazul meu pana sa o intalnesc pe psihoterapeutul Irina Paraschiv si sa reusesc sa ma deschid. Preferam sa cred ca sunt in stare sa-mi inteleg problemele, sa iau distanta si sa le privesc obiectiv, iar ajutorul din exterior in aceasta privinta imi era necunoscut.
De fapt am inteles impreuna cu terapeutul ca e vorba de o teama de deschidere si de a lasa sa se vada vulnerabilitatile. Pentru mine a fost uimitor faptul ca am reusit incet incet sa vorbesc despre temerile si frustrarile mele si ca sunt capabila sa le inteleg pentru prima data corect.
Tocmai din acest motiv cred ca Irina Paraschiv e un psihoterapeut care trebuie cautat pentru ca te ajuta sa-i acorzi incredere si pentru ca te ajuta sa-ti recapeti increderea in ceilalti.

Re: De ce cred ca functioneaza psihoterapia

PostPosted: Mon Mar 26, 2012 10:34 am
by Psih Irina Paraschiv
Buna Ana,
Imi pare bine ca ai hotarat sa impartasesti experienta ta cu un psihoterapeut. E o tema destul de comuna aceasta a faptului ca oamenii se pot face bine si pot trece singuri peste lucrurile dificile cu care se confrunta.
Uneori acesta este cazul, dar in alte dati au nevoie de un sprijin si de o analiza mai atenta a emotiilor si gandurilor lor. Iar acest lucru are de cele mai multe ori un efect extrem de benefic pe termen lung.

Sper sa auzim de bine in continuare!

Cu bine,

Irina Paraschiv
Psihoterapeut PsihoSolutii
0735 884 103
irina.paraschiv@psihosolutii.ro