Psihoterapia e de un real folos

Moderator: admin

Psihoterapia e de un real folos

Postby marius on Wed Aug 22, 2012 10:42 pm

Numele meu este Marius si sunt stabilit in Canada din 2005.
In Aprilie anul acesta am avut un atac de anxietate foarte violent care initial s-a manifestat prin faptul ca nu puteam inghiti alimente solide. Asta a tinut vreme de 5 zile dupa care a continuat cu dureri cumplite in tot corpul insotite de nesomn. O perioada de aproape 2 luni nu am reusit sa dorm decat o medie de una sau doua ore pe noapte. Am ajuns sa fiu sleit de puteri, nu aveam pofta de mancare si slabisem in jur de 10 kg. In acest interval de timp deseori aveam scurte atacuri de panica, care erau de o intensitate mai mica decat cel de inceput.
Cel mai grav aspect insa, era faptul ca imi pierdusem orice speranta, ma aflam intr-o negatie continua referitor la ideea de vindecare si eram convins ca voi muri. Eram intr-o stare de depresie foarte accentuata care putea culmina oricand cu ideea de sinucidere.
Am inceput sedintele de terapie cu Psih. Irina Paraschiv relativ tarziu si oarecum neincrezator ca ele ma vor ajuta.
Mai apoi am intrat si pe medicatie.
Ei bine, psihoterapia m-a ajutat enorm. Dupa doar cateva sedinte, Irina a reusit sa ma scoata din " tunelul negru " in care ma aflam. Gandurile irationale si prezicerile negative pe care mi le formasem au inceput treptat sa dispara. Dupa circa doua luni mi-am redobandit optimismul si dorinta de a lupta cu mine. Am inceput sa-mi reiau activitatea pe toate planurile si acum la sfarsitul lunii August pot spune ca normalitatea a revenit in viata mea.
Voi continua sedintele de psihoterapie pana cand Irina va decide ca sunt complet vindecat.
As dori sa recomand oricui se afla intr-o situatie asemanatoare sa inceapa cat mai curand terapia cognitiva si sa treaca peste orice tip de prejudecati sau retineri.
Adresez un salut tuturor celor afiliati la forum, va urez multa sanatate si toate cele bune.
marius
 
Posts: 1
Joined: Mon Aug 20, 2012 10:28 pm

Re: Psihoterapia e de un real folos

Postby Psih Irina Paraschiv on Thu Aug 23, 2012 2:43 pm

Buna Marius,

Imi pare foarte bine ca te simti atat de bine si ca ai hotarat sa povestesti despre starile tale si despre cum le-ai depasit pe acest forum.

Intr-adevar, asa cum spui si tu, starea ta de atunci era destul de dificila. Atat somnul precar cat si toate atacurile de panica si anxietatea te chinuiau destul de tare. Insa te felicit pentru faptul ca , desi erai neincrezator, asa cum ai spus si tu, ai reusit sa te mobilizezi sa lucrezi cu gandurile tale astfel incat sa treci peste acele stari si sa reusesti sa te bucuri din nou de viata. Acum poate chiar mai tare decat inainte :)

Numai bine si sper sa auzim de bine in continuare!
Psihoterapeut Irina Paraschiv
0735 884 103
irina.paraschiv@psihosolutii.ro
Psih Irina Paraschiv
 
Posts: 49
Joined: Sat Feb 11, 2012 2:46 pm


Return to Consiliere psihologica si psihoterapie individuala

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron