depresie

Moderator: admin

depresie

Postby denisa77 on Fri Feb 08, 2013 9:48 am

Sotul meu, stresat de pierderea locului de munca a cazut imediat in depresie. si-a pierdut total chful de viata si este extrem de nervos, uneori chiar agresiv.am citit pe depresiv.ro simptomele si m-am ingrozit. acolo scrie ca cel mai bine in astfel de situatii este sa mergi la psihiatru, dar totusi oare nu se poate face si altceva?
denisa77
 
Posts: 1
Joined: Thu Feb 07, 2013 1:23 pm

Re: depresie

Postby Psih Irina Paraschiv on Fri Feb 08, 2013 1:57 pm

Buna ziua,

Imi pare rau sa aud ca sotul dvs se confrunta cu aceste stari neplacute. Imi dau seama ca ii este greu si lui, dar si dvs pentru ca va ingrijorati pentru starea lui.

E important de stiut ca aceste stari emotionale negative sunt determinate de un anumit mod de a interpreta si evalua situatiile si momentele dificile prin care trecem. O interpretare eronata, rigida a lucrurilor prin care trecem poate duce la o stare emotionala negativa care nu numai ca nu ne ajuta in a rezolva situatia, dar poate avea si consecinte negative asupra calitatii vietii noastre.
Imi puteti spune de cat timp dureaza aceasta situatie?

Cea mai buna recomandare in acest moment ar fi sa apelati la sfatul unui psihoterapeut de orientare cognitiv comportamentala. Acesta este in masura sa faca o evaluare potrivita si apoi sa propuna si sa realizeze impreuna cu sotul dvs o strategie de interventie care sa il ajute in primul rand ce se intampla in mintea si corpul lui atunci cand simte aceste stari negative, iar apoi sa lucreze impreuna catre re-educarea stilului de gandire astfel incat sa reuseasca sa isi imbunatateasca calitatea vietii.
Mai mult psihoerapia cognitiv comportamentala este cea care are rezultatele cele mai bune pe o gama foarte larga de stari emotionale negative - pentru ca lucreaza chiar cu determinantul acestor stari si anume stilul de gandire.
Referitor la apelarea la psihiatru , inteleg de ce este privita cu asa mare precautie, insa faptul ca un psihiatru ofera o consultatie nu inseamna ca sotul dvs va fi si diagnosticat cu depresie. Psihiatrul poate prescrie o schema de tratament care sa il ajute sa se simta mai bine pe parcursul intervetiei psihoterapeutice. Medicatia poate fi de ajutor in anumite situatii in care emotiile negative afecteaza functionalitatea zilnica - asta pentru ca ajuta la restabilirea anumitor echilibre chimice in creier (secretia de dopamina si serotonina) care scad in timpul starilor emotionale negative de lunga durata.

Sper ca am reusit sa va fiu de ajutor si nu ezitati sa ma contactati in continuare pentru mai multe detalii.

O zi frumoasa!
Irina Paraschiv
Psihoterapeut
+40 0735 884 103
irina.paraschiv@psihosolutii.ro
www.gandestesanatos.ro
Psih Irina Paraschiv
 
Posts: 49
Joined: Sat Feb 11, 2012 2:46 pm


Return to Consiliere psihologica si psihoterapie individuala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest