Page 1 of 1

depresia la copii

PostPosted: Thu Dec 13, 2012 3:12 pm
by elenaelena
Buna! Am o mare problema cu fetita mea. de cateva luni nu mai este ea. Foarte trista, nu vrea sa faca nimic, nu mai mananca si e foarte irascibila. Am citit pe depresiv.ro simptomele depresiei si mi-e teama ca ar putea avea o depresie. as vrea sa o duc la psihiatru, dar nu stiu cum sa procedez ca sa nu o sperii. ce parere aveti?

Re: depresia la copii

PostPosted: Fri Dec 14, 2012 2:31 pm
by Roxana Patrascu
Buna ziua,
Imi pare rau pentru problema intampinata cu fetita dvs., inteleg ca este foarte greu pentru un parinte sa observe modificari negative in starea afectiva a copilului, tristete, irascibilitate si insingurare!
Spuneti-mi ce varsta are copilul, daca s-a intamplat ceva in viata dvs. in urma cu cateva luni, in familie sau in grupul fetitei de apartenenta?

Dna ii puteti prezenta copilului situatia intr-un mod cat mai
real, cum ar fi:
Oamenii educati si moderni deseori apeleza la psiholog pentru a se
cunoaste mai bine si a-si dezvolta aptitudinile, pentru a-si imbunatati
relatiile cu cei din jur si calitatea vietii.
Mergem impreuna la consiler, la psiholog pentru a-i povesti despre
problemele intampinate la gradinita, scoala sau acasa, pentru a ne invata cum sa avem emotii mai bune, sa ramanem mai calmi si sa comunicam mai eficient.
Psihologul o sa faca echipa buna cu noi, discutam despre problemutele sufletesti si mai ales gasim impreuna rezolvari la acestea - pe care o sa le aplicam.
Discutiile vor fi lejere, bazate pe jocuri si activitati cat mai creative.

Daca in urma anamnezei constat ca starea afectiva a copilului este foarte serios afectata va pot redirectiona si catre un medic psihiatru pentru un eventual tratement medicamentos.

Cu speranta si caldura,