atacuri de panica

Moderator: admin

atacuri de panica

Postby coppelia512004 on Wed Apr 08, 2009 12:11 pm

Salut. Am venit in cabinetul dlui Dinu cu agorafobie si atacuri de panica. Boala era veche, de 11 ani, de la decesul sotului meu. Am urmat mai multe sedinte de psihoterapie care mi-au fost de un mare folos, domnul Dinu a explicat mecanismele atacului de panica, lucru care m-a facut sa inteleg ce mi se intampla. Acum, dupa cateva luni de sedinte, ma simt foarte bine. Nu credeam ca ma mai pot vindeca de o afectiune care tinea de atat de mult timp. Sunt sanatoasa, totul este in regula. Acum mai vin la cabinet pentru alte probleme legate de fiica mea pe care vreau sa le lamuresc. Sunt sigura ca si aceste probleme se vor rezolva. Pentru toti cei care au asemenea probleme, va recomanda terapia domnului gabriel Dinu. Nu veti regreta. Cine vrea sa ma cintacteze pentru detalii, o poate face cu incredere.
coppelia512004
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 25, 2009 12:57 pm

Re: atacuri de panica

Postby marilena on Fri Apr 10, 2009 5:24 pm

Buna ziua.
Va impartasesc experienta mea pentru a sublinia importanta tratamentului adecvat si la timp al atacurilor de panica, pentru ca in lipsa unor demersuri in cunostinta de cauza, viata si activitatea noastra sunt afectate, pierdem momente din viata care nu se mai intorc.
Deci, povestea mea incepe acum 9 ani cand in urma unor perioade foarte incarcate ( peste 14 ore de program fara pauze chiar si sambata si duminica) am avut primul atac de panica. Aveam 27 de ani, eram sanatoasa si plina de energie si dintr-o data am inceput sa am stari puternice de ameteala, de lesin, senzatia ca imi pierd controlul, neliniste. Imi pierdusem pofta de mancare si chiar pofta de viata. Eram ingrijorata pentru ca nu stiam ce mi se intampla, iar teama ca am sa innebunesc ma ingrozea. Este greu de descris senzatia, insa in momentele acelea credeam chiar ca o sa fac un infarct sau comotie cerebrala, desi nu stiam despre ele decat teoretic, insa toate simturile ma parasirera.De asemenea ma gandeam ca am sa distrug tot ce construisem ( aveam o cariera) si era ingrozitor . Am avut noroc sa pot depista din timp diagnosticul: atac de panica. Am urmat un tratament medicamentos si de asemenea la sfatul celor din jur am mers si la un psiholog renumit cu care am facut tehnici de influentare a subconstientului (nu stiu denumirea corect stiintifica), pentru a putea gandi pozitiv. Cam intr-un an lucrurile s-au rezolvat incet - incet. Am avut stari din ce in ce mai rar. Mi-am continuat activitatea, am facut intre timp si doi copiii si toate lucrurile revenisera la normal. Insa in toata aceasta perioada, undeva in subconstientul meu ramasese teama de aceste stari, teama ca ele sa nu mai revina.Stand cu gandul la drobul de sare, acum cateva luni dupa 9 ani, in urma unei perioade mai stresante si mai plina de evenimente, au revenit atacurile de panica. Pe tema unui disconfort fizic, eu am readus din memorie amintirile neplacute despre fostele stari si tema ca iar urmeaza o perioada de chin m-a ingrozit, asa ca am inceput sa am iarasi atacuri de panica in cea mai "frumoasa "manifestare a lor.
Cu stari de ameteala, tremurul mainilor si al corpului, senzatie de moleseala, de derealizare, ca imi pierd controlul si am sa innebunesc, transpiratie sau frisoane, lipsa poftei de mancare (nu mai mancam nimic - nici nu stiam din ce traiesc - nici macar in forta nu mai intra nimic),insomnie. Chiar nu am mai avut puterea sa merg la serviciu, pentru ca starile erau generalizate la nivelul intregii zile, iar ziua de munca mi se parea interminabila pentru ca eu luptam cu starile si cu aparentele, nu vroiam sa se observe ceva la serviciu. Imi era greu sa imi indeplinesc si rolul de mama si de sotie, pentru ca nu mai eram in stare de nimic.A fost ingrozitor.Insa am avut prezenta de spirit sa vin la psiholog. Am fost si la psihiatru care mi-a prescris un tratament medicamentos ( cipralex) insa tot nu incepusem sa ma simt bine.Cand am venit la Gabi Dinu eram conform testului Hamilton pe care l-am completat in stare severa de anxietate ( 17 era scara). Intrebarea care ma chinuia in acest timp era de ce au revenit starile! De ce eu care cunosc starile nu sunt in stare sa lupt cu ele. Aici vreau sa subliniez rolul psihoterapeutului (in special al lui Gabi Dinu care este foarte eficient si foarte bun si pe care il recomand fara rezerve). Faptul ca Gabi mi-a explicat in ce consta mecanismul starilor, ca am muncit impreuna ca eu sa-mi constientizez temerile si sa nu le mai catastrofalizez, a dus la rezultate rapide. Incepand cu a doua sedinta imi revenise pofta de mancare, dormeam, nu mai tremuram, mergeam la serviciu, aveam stari din ce in ce mai bune. Incepand cu a treia sedinta eram deja un om activ si independent care nu mai avea teama de stari. Ideea este si vreau sa subliniez ca daca va duceti din timp la psiholog problemele se rezolva mult mai repede. Din experienta personala pot sa spun ca tratamentul medicamentos va ajuta pe moment insa nu el rezolva problema . Este daca vreti ca si comparatie ca un calmant pentru o durere de masea, insa problemele dispar atunci cand mergeti la dentist.Pentru ca adevarata problema in atacurile de panica este cum percepem noi lucrurile.
Stiu ce inseamna un atac de panica si mi-as dori ca tot mai putini oameni sa aiba astfel de stari, de aceea in speranta ca am putut ajuta putin din exemplul personal, va stau in continuare la dispozitie si cu alte aspecte pe care probabil nu le-am atins!
Sanatate si curaj! Cu psihoterapie atacurile de panica raman doar povestiri neplacute!
marilena
 
Posts: 1
Joined: Tue Mar 24, 2009 5:05 pm

Re: atacuri de panica

Postby admin on Fri Jun 26, 2009 10:19 am

Draga Marilena si Draga Copellia,

Ma bucur foarte mult ca am reusit sa va ajut cu aceste afectiuni foarte vechi pe care le aveati! A contat foarte mult si faptul ca ati respectat indrumarile mele si ca ati muncit pentru a indeplini sarcinile dinafara cabinetului. Dupa munca si rasplata!
Am savurat fiecare sedinta pe care am avut-o si nu de putine ori am fost impresionat si am invatat din experienta voastra de viata.

Va doresc sa aveti o zi frumoasa!
Psiholog Gabriel Dinu
http://www.psihosolutii.ro
admin
Site Admin
 
Posts: 49
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:53 pm

Re: atacuri de panica

Postby zgarcy on Wed Sep 09, 2009 8:41 am

Buna ziua.
Am ajuns la domnu Dinu cu atacuri de panica pe care le aveam de 2 luni si simteam ca nu mai pot dar am avut noroc ca am dat de domnu Dinu care m-a ajutat foarte mult si acum sunt vindecat complet si ma pot bucura de viata cum ma bucur-am si innainte sa am aceste probleme .Totul a pornit intr-o dimineata cand am avut primu atac de panica din cauza oboseli si betiei pe care am facut-o cu o seara in urma ,eram sanatos si plin de energie nu am crezut vreodata ca o sa am astfel de probleme practic nici macar nu am stiut ce se intampla cu mine pana mi-a explicat domnu Dinu ce inseamna cu adevarat un atac de panica,eram foarte energic si dintr-o data am inceput sa am stari puternice de ameteala, de lesin, senzatia ca imi pierd controlul, neliniste. Imi pierdusem pofta de mancare si chiar pofta de viata..tot timpul ma gandeam ca o sa mor ca o sa fac un infarct sau comotie celebrala si aceste ganduri erau ingrozitoare pentru mine ..Am cautat putin pe internet si am vazut ca multe persoane sufereau de ce sufere-am si eu pana am dat de site-ul domnului Dinu si am intrat pe acest forum unde am citit cum se pot vindeca aceste atacuri de panica ,am luat legatura cu Domnu Dinu care este foarte bun in ceea ce face ,si am stabilit cand sa facem prima sedinta ,mentionez ca toate sedintele le-am facut on line pe internet cu ajutorul unor pereche de casti cu microfon si programului skype pentru ca eu sunt din alt oras si nu aveam cum sa ajung mereu in bucuresti la cabinet ..inca din prima sedinta am inceput sa ma simt mai bine cand practiic domnu Dinu mi-a explicat ce inseamna un atac de panica ,din a 2-a sedinta am inceput sa-mi constientizez temerile si sa nu le mai catastrofalizez in a 3-a sedita eram din ce in ce mai bine si nu imi venea sa cred cat de repede imi revin din starile ingrozitoare pe care le aveam , dupa ce am terminat sedintele ma simt plin de viata si plin de energie nu mai am nici un gand rau , practic imi traiesc viata cum face-am si innainte totul datorida domnului GAbi Dinu scriu aici pentru a ajuta si alte persoane care sufera de ce am suferit si eu ..Apelati cu increde la psihoterapie cu domnu Dinu mai ales ca acum exista si posibilitatea sedintelor pe internet..Doresc sa-i multumesc inca o data Domnului DInu pt ca m-a ajutat foarte mult si APELATI CU INCREDERE .
Multa sanatate tuturor.
zgarcy
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 08, 2009 7:33 pm

Re: atacuri de panica

Postby eke_85 on Wed Oct 14, 2009 10:48 am

Buna, Marilena o rugaminte mare....imi poti scrie un msj cu numarul tau...tare m-ar ajuta sa vb putin cu tine
eke_85
 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 12, 2009 10:51 am

Re: atacuri de panica

Postby eke_85 on Thu Oct 15, 2009 11:54 am

buna, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Dupa atacurile de panica ati avut dureri de ceafa, greata, senzatie de cap greu....??
Multumesc anticipat
eke_85
 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 12, 2009 10:51 am

Re: atacuri de panica

Postby admin on Wed Oct 21, 2009 8:49 am

Draga eke,

Durerile de ceafa, senzatia de cap greu, greata sunt simptome obisnuite in atacurile de panica. Se gasesc si la liceenii care dau BAC-ul si au emotii foarte mari. Principiul e acelasi.
Iti recomand sa iti lasi datele de contact si daca o vad pe Marilena online pe messenger o sa-i atrag atentia ca i-ai scris si poate te va contacta. Sau ii poti lasa un mesaj in privat.
Totodata, iti recomand sa apelezi la cateva sedinte de psihoterapie, ca sa scapi de aceste atacuri de panica si de anxietate. Sedintele de terapie se pot face si online, asa cum am scris in urmatorul articol: http://www.psihosolutii.ro/content/inde ... pie-online

Numai bine!
Psiholog Gabriel Dinu
Tel.: 0724.30.61.88
www.psihosolutii.ro
admin
Site Admin
 
Posts: 49
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:53 pm

Re: atacuri de panica

Postby eke_85 on Wed Oct 28, 2009 11:05 am

Buna, tot eu va deranjez...e ceva ce nu reusesc sa inteleg..ok sufar de atacuri de panica, dar de ce starea se generalizeaza la nivelul intregii zile?!
Ma apuca din senin o stare, iar daca nu o controlez si nu imi zic ca o sa treca aceasta genereaza atacul de panica. De ce apare aceea stare,senzatie de ameteala, de lipsa echilibru, parca as fi intr-un vis.....
eke_85
 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 12, 2009 10:51 am

Re: atacuri de panica

Postby oleandro alexandru on Sat Jan 16, 2010 11:00 am

De obicei cand simt ceva ciudat la respiratie sau pulsul ca-mi bate in anumite zone ale corpului , intru in panica sau cel putin asa cred , presiuni asupra capului , ganduri care ma fac sa cred ca am innebunit sau cel putin sunt pe drum , nu o sa mai am scapare niciodata , transpiratii ale palmelor ,imi lipseste rationamentul incerc sa vorbesc singur cu mine pana la un moment dat cand imi dau seama ca mai rau am innebunit vorbesc singur prin casa , ideea e ca in urma cu 2-3 saptamani eram un om perfect normal activ forta de munca , si acum sunt convins ca nu o sa mai fiu un om normal , totul e pierdut intr-un an in care aveam foarte multe planuri de viata , practic de 10 zile de cand am aceasta senzatie sunt la pamant , zi de zi aceleasi frici aceleasi simptome pe parcursul zilei practic 5 ore sunt calm restu numai senzatii , dupa o serie de analize perfecte , si o lupta continua cu mine care ma face sa cred ca am luato razna , un lucru ma calmeaza si anume forumul dvs in care am vazut tot felul de oameni care au scapat de acesta anxietate si ma face sa cred ca si eo la randul meu o sa scap , nu as vrea sa-mi strice viata aceasta boala pur si simplu imi vreau viata mea inapoi . Luni am o programare la doamna Doina Grasu care sper sa fie cel mai bun sfetnic al meu in aceasta anxietate care te face sa numai ai incredere in nimeni .
oleandro alexandru
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 16, 2010 7:48 am

Re: atacuri de panica

Postby eke_85 on Wed Jan 20, 2010 1:09 pm

Buna Alexandru, iti las adresa mea de mail edith_cj@yahoo.co.uk, te rog trimite-mi nr tau de telefon, am cateva sfaturi pt tine si cred ca te vor ajuta!!!
eke_85
 
Posts: 4
Joined: Mon Oct 12, 2009 10:51 am

Next

Return to Consiliere psihologica si psihoterapie individuala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron